4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g škvarků
- 150 g oloupaného jablka
- 130 g oloupané cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce sádla
- 1 lžička sušené majoránky
- špetka pepře
- 1 lžička soli
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jablko nakrájíme na kostky o hraně 3 mm. Škvarky najemno umeleme v mlýnku na maso a dáme do mísy.
- 2V pánvi na středním ohni rozehřejeme 1 lžíci sádla, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pánev stáhneme z ohně, přidáme jablko, česnek a majoránku a promícháme. Přidáme do mísy k umletým škvarkům. Přidáme zbývající sádlo, sůl a špetku čerstvě mletého pepře a vše důkladně promícháme. Necháme odpočinout v lednici nebo na chladném místě alespoň 2 hodiny.
- 3Pomazánku podávejte s bagetou nebo s obyčejným chlebem. Chleba s pomazánkou můžete posypat nadrobno pokrájenou cibulkou, jarní cibulkou nebo pažitkou. Do pomazánky můžete dle chuti přimíchat pálivou papriku. Chleba se škvarkovou pomazánkou se nejlépe zapíjí pivem.
Tip
Pomazánku podávejte s bagetou nebo s obyčejným chlebem.
Chleba s pomazánkou můžete posypat nadrobno pokrájenou cibulkou, jarní cibulkou nebo pažitkou.
Do pomazánky můžete dle chuti přimíchat pálivou papriku.
Chleba se škvarkovou pomazánkou se nejlépe zapíjí pivem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef