4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 plátky hovězí roštěné po 150–200 g
- 40 g másla
- 150 ml slunečnicového oleje
- 3 oloupané stroužky česneku
- 3 vejce
- hladká mouka na obalení masa
- strouhanka na obalení masa
- čerstvě mletý pepř
- sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- potravinářskou fólii
- kuchyňské papíry
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Okraje masa nařízneme do hloubky 0,5 cm nožem, aby se řízek při smažení nekroutil. Na maso položíme potravinářskou fólií a naklepeme ho paličkou. Poté ho potřeme prolisovaným česnekem a důkladně osolíme a opepříme z obou stran.
- 2Maso obalíme v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
- 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej. Vložíme do něj obalené maso a zvolna ho smažíme dozlatova 3 minuty z každé strany. Maso by uvnitř mělo zůstat lehce růžové.
- 4Po usmažení řízky položíme na talíř pokrytý kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
- 5V rendlíku rozpustíme máslo a horké řízky jím potřeme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef