• Zítra, na Den vítězství, fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Kam budeme doručovat?

Zadejte svou adresu a zobrazte si přesné časy doručení a relevantní sortiment.

Košík

2 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 800 g jablek
  • 1 lžička citronové šťávy, kůra z ½ citronu a 1 plátek citronu
  • 100 g cukru krupice
  • 2 celé skořice
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 5 ks hřebíčku

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců. Vložíme je do rendlíku, zakapeme citronovou šťávou a zalijeme 700 ml vody. Přidáme cukr, skořici, badyán, hřebíček, citronovou kůru a plátek citronu. Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut, dokud nejsou jablka měkká. Kompot podáváme nejlépe ještě vlažný.
Tip
Použijte jen žlutou část kůry citronu, bílá je hořká. Jablka musí být měkká, ne rozvařená. Díky šťávě z citronu jablka nezhnědnou.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

800 g jablek