Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg hovězí loupané plece
  • 450 g oloupané cibule
  • 100 g šunky vcelku
  • 100 g špeku
  • 30 g studeného másla
  • 20 g hladké mouky
  • 1,4 l hovězího vývaru
  • 3 lžíce sádla
  • 3 střední nakládané okurky a 3 lžíce láku z okurek
  • 3 natvrdo uvařená vejce
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • 3 bobkové listy
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli nakrájíme nahrubo. 60 g špeku nakrájíme na špalíčky 1×5 cm a dáme na 20 minut do mrazáku. Zbytek špeku nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. 60 g šunky nakrájíme na špalíčky 1×5 cm. Zbytek šunky nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm. Jedno vejce podélně rozřízneme na dvě poloviny. Zbylá vejce nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Jednu okurku podélně rozřízneme na dvě poloviny. Zbylé okurky nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 2Na kratší straně masa prořízneme širším nožem hlubokou díru a vsuneme do ní obě poloviny vejce, špalíčky šunky a obě poloviny okurky. Úzkým nožem prořízneme v mase stejným směrem kapsy, do kterých vsuneme hranolky ztuhlého špeku. Maso ze všech stran opepříme a důkladně osolíme
  • 3V kastrolu na vyšším ohni rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Opečené maso dáme stranou na talíř.
  • 4Do výpeku přidáme cibuli, stáhneme oheň pod polovinu a za častého míchání ji orestujeme dohněda. Přidáme špek nakrájený na kostičky, nové koření, kuličky pepře a bobkový list. Krátce orestujeme. Přidáme mouku a za stálého míchání minutu restujeme.
  • 5Zalijeme vývarem, promícháme a do kastrolu vrátíme maso. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, stáhneme oheň pod třetinu a pomalu dusíme 2 hodiny nebo doměkka.
  • 6Měkké maso vyndáme z hrnce, do omáčky přidáme lák z okurek a 2 minuty vaříme.
  • 7Do čistého hrnce vložíme nakrájenou šunku, vejce a okurky. Omáčku propasírujeme přes jemné síto do hrnce s vejci, okurkou a šunkou. Po částech vmícháme 30 g vychlazeného másla nakrájeného na kostičky. Dochutíme solí a pepřem. Maso vrátíme do omáčky prohřát. Poté ho nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.
Tip
Podávejte s houskovým knedlíkem nebo s dušenou rýží. Recept na přípravu od Romana Vaňka najdete na Rohlík Chef v kategorii přílohy.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM