4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kg lesních hub
- 260 g oloupané cibule
- 5 vajec
- 3 lžíce sádla
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce nakrájených lístků plocholisté petržele
- pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme najemno. V misce vidličkou rozšleháme vejce se solí a pepřem.
- 2V hlubší široké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme na středním ohni sádlo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme kmín a promícháme. Přidáme houby a restujeme za stálého míchání 4 minuty dozlatova. Oheň stáhneme na třetinu, pánev nebo kastrol přikryjeme poklicí a 2 minuty dusíme.
- 3Sundáme poklici, promícháme a k houbám přilijeme rozšlehaná vejce. Mícháme, dokud vejce nezhoustnou. Smaženici ochutnáme a případně dochutíme solí. Přidáme nakrájené lístky plocholisté petržele a promícháme.
Tip
Houby nesolte, pustily by vodu a pak by se vařily. Vy je ale chcete smažit, děláte přece smaženici! Sůl přidejte až k vejcím.
Při smažení houby míchejte opatrně, aby se moc nerozmačkaly.
K houbové smaženici skvěle chutná čerstvý chléb s máslem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef