Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 20 starších rohlíků
  • 500 ml mléka
  • 100 g másla
  • 5 vajec
  • 4 lžíce nasekané plocholisté petržele
  • ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • pepř
  • 1 lžička soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky lehce prošleháme s mlékem. V rendlíku rozpustíme máslo.
  • 2V míse smícháme rohlíky, mléko se žloutky, rozpuštěné máslo a petržel, přidáme sůl, muškátový oříšek a dvě špetky čerstvě mletého pepře. Zamícháme. Postupně opatrně vmícháme sníh z bílků.
  • 3Připravenou hmotu položíme na potravinářskou fólii a pevně zabalíme do tvaru bonbonu. Ten ještě zabalíme do jedné vrstvy fólie.
  • 4Vložíme do vroucí vody a vaříme 25 minut. Hotový knedlík vybalíme z fólie a necháme 3 minuty odpočinout. Poté nakrájíme na plátky silné 1,5 cm.
     
     
     
     
Tip
Než začnete rohlíky krájet, zbavte je máku. Sníh z bílků vmíchejte po částech a opatrně, aby bílek nespadl. Těsto zabalte do dalšího kusu potravinářské fólie proto, abyste měli jistotu, že během vaření nevyteče. Hotový knedlík můžete zamrazit. Hotový knedlík ohřejete jednoduše na pařáčku v kastrolu s trochou vroucí vody pod pokličkou.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE