4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 20 starších rohlíků
- 500 ml mléka
- 100 g másla
- 5 vajec
- 4 lžíce nasekané plocholisté petržele
- ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- pepř
- 1 lžička soli
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- potravinářskou fólii
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky lehce prošleháme s mlékem. V rendlíku rozpustíme máslo.
- 2V míse smícháme rohlíky, mléko se žloutky, rozpuštěné máslo a petržel, přidáme sůl, muškátový oříšek a dvě špetky čerstvě mletého pepře. Zamícháme. Postupně opatrně vmícháme sníh z bílků.
- 3Připravenou hmotu položíme na potravinářskou fólii a pevně zabalíme do tvaru bonbonu. Ten ještě zabalíme do jedné vrstvy fólie.
- 4Vložíme do vroucí vody a vaříme 25 minut. Hotový knedlík vybalíme z fólie a necháme 3 minuty odpočinout. Poté nakrájíme na plátky silné 1,5 cm.
Tip
Než začnete rohlíky krájet, zbavte je máku.
Sníh z bílků vmíchejte po částech a opatrně, aby bílek nespadl.
Těsto zabalte do dalšího kusu potravinářské fólie proto, abyste měli jistotu, že během vaření nevyteče.
Hotový knedlík můžete zamrazit.
Hotový knedlík ohřejete jednoduše na pařáčku v kastrolu s trochou vroucí vody pod pokličkou.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef