4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 20 starších rohlíků
- 500 ml mléka
- 100 g másla a máslo na vymazání hrnků
- 5 vajec
- 4 lžíce nasekané plocholisté petržele
- ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- pepř
- 1 lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky lehce prošleháme s mlékem. V rendlíku rozpustíme máslo.
- 2V míse smícháme rohlíky, mléko se žloutky, rozpuštěné máslo a petržel, přidáme sůl, muškátový oříšek a dvě špetky čerstvě mletého pepře. Zamícháme. Postupně opatrně vmícháme sníh z bílků.
- 3Hrnky vymažeme máslem a do dvou třetin výšky je naplníme těstem.
- 4Naplněné hrnky postavíme do kastrolu, zalijeme do dvou třetin výšky horkou vodou, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a přiklopíme pokličkou. Vaříme 12 minut.
- 5Hrnky vyndáme a necháme krátce vychladnout. Z vnitřní strany ořízneme nožem po jejich obvodu jednotlivé knedlíky a vyklopíme je na prkénko. Knedlíky nakrájíme.
Tip
Na přípravu pokrmu budete potřebovat 6 hrnků s rovnou stěnou (9–10 cm vysokých).
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef