Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
  • 70 g oloupané cibule
  • 30 g másla
  • sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozpálíme na 160° C.
  • 2Rýži propláchneme ve studené vodě a necháme ji vykapat. Cibuli nakrájíme najemno. V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a za častého míchání ji necháme zesklovatět. Přidáme rýži, stáhneme oheň na třetinu a za stálého míchání 1 minutu restujeme. Přilijeme 1,5 hrnku vody, zvýšíme oheň na polovinu a přivedeme k varu. Přidáme zarovnanou lžičku soli. Opět stáhneme oheň na třetinu, přiklopíme pokličkou a vaříme 5 minut.
  • 3Vypneme troubu a vložíme do ní kastrol s rýží přiklopený pokličkou. Rýži necháme ve vypnuté troubě 20 minut.
Tip
Rýži po vyndání z trouby musíte nechat vypářit. Sundejte pokličku a opatrně ji v kastrolu načechrejte vidličkou, abyste ji nepolámali.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY