2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KUŘECÍ KŘÍDLA
- 750 g kuřecích křídel
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička sladké papriky
- hladká mouka na obalení
- rostlinný olej na smažení
- špetka pepře
- špetka soli
SUROVINY NA CRUDITÉS SE ZAKYSANOU SMETANOU
- 2 stvoly řapíkatého celeru dlouhé 10 cm
- 2 menší mrkve
- špalík bílé ředkve dlouhý 10 cm
- ½ stroužku česneku
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
- pepř
- sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- kuchyňské papíry
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KUŘECÍ KŘÍDLA
- 1Z kuřecích křídel odkrojíme letky a křídla rozřízneme v kloubu.
- 2V misce promícháme balzamikový ocet, sladkou papriku, sůl a pepř, přidáme připravená křídla, promícháme a dáme stranou.
- 3V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C.
- 4Křídla obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Osmažíme je zcela ponořená v rozpáleném oleji dozlatova asi 15 minut. Hotová křídla vyndáme z oleje a osušíme je na kuchyňském papíru.
POSTUP NA CRUDITÉS SE ZAKYSANOU SMETANOU
- 1Řapíkatý celer oloupeme a podélně rozkrojíme na 4 části.
- 2Ředkev a mrkev oškrábeme a nakrájíme na hranolky stejně velké jako řapíkatý celer.
- 3Česnek prolisujeme a smícháme ho se zakysanou smetanou a pažitkou. Dle chuti osolíme a opepříme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef