4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 8 kuřecích křídel
- 8 nevykostěných kuřecích paliček
- 400 ml suchého bílého vína
- 200 g citronů
- 2 palice česneku
- 1 červená chilli paprička
- 8 snítek tymiánu
- 12 lžic olivového oleje
- 8 lžic červeného vinného octa
- 8 lžic medu
- 4 lžíce sójové omáčky
- nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
- čerstvě mletý pepř
- sůl
PŘÍLOHA
- dušená rýže
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Citrony důkladně omyjeme v teplé vodě kartáčkem a nakrájíme na 16 koleček. Palice česneku podélně rozpůlíme. Chilli papričku podélně rozkrojíme.
- 2Z křídel odřízneme lety a v kloubu je rozpůlíme. Na paličkách prořízneme maso podél kosti a rozevřeme ho. Křídla i paličky osolíme a opepříme.
- 3V kastrolu nebo vyšší pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a maso na něm z každé strany 3 minuty opečeme dozlatova.
- 4Zvýšíme oheň a do pánve k masu přidáme česnek řeznou plochou dolů, tymián, kolečka citronu, chilli papričky, ocet, víno a pomerančovou kůru. Víno necháme odvařit. Přilijeme 400 ml vody, med a sójovou omáčku. Promícháme, přiklopíme poklicí a necháme na mírném ohni dusit doměkka.
Tip
Podávejte s dušenou rýží.
Můžete použít vykostěná kuřecí stehna.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef