2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 kuřecí stehna s kůží po 200 g
- 120 g malých brambor
- 100 g cukety
- 50 g mrkve
- 40 g červené papriky
- 60 g hlívy ústřičné
- 30 g másla
- 5 g chilli papričky
- 1 jarní cibulka
- 1/2 citronu
- 1 stroužek česneku
- 1 větší snítka tymiánu
- 1 lžíce olivového oleje k podávání
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 185 °C.
- 2Kuřecí stehna vykostíme a každé rozkrojíme na 4 stejně velké díly, osolíme je a opepříme.
- 3Z cuket odkrojíme špičky. Mrkev očistíme. Z papriky a chilli papričky odstraníme semínka. Brambory rozpůlíme, a pokud jsou nové, necháme slupku. Chilli papričku nakrájíme najemno, zbytek zeleniny na kostky o hraně 1,5 cm.
- 4Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kousky dlouhé 2 cm, bílou část najemno. Citron podélně rozřízneme na dvě části. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kousky 2 x 2 cm.
- 5V kastrolu na středním ohni rozehřejeme máslo, vložíme kuře kůží dolů a pečeme 2 minuty dozlatova. Přidáme brambory a mrkev, maso obrátíme a pečeme ho z druhé strany další 2 minuty.
- 6Přidáme zelenou část jarní cibulky a česnek, zamícháme a přidáme cuketu, papriku, chilli papričku, citron a tymián. Osolíme a opepříme a restujeme za občasného míchání další 2 minuty. Nakonec přidáme hlívu a vše ještě 2 minuty restujeme.
- 7Stáhneme z ohně, zakryjeme poklicí a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme 12 minut. Podáváme přelité 1 lžící oleje a posypané bílou částí jarní cibulky.
Tip
Na přípravu budete potřebovat kastrol s poklicí vhodný do trouby.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef