• Omlouváme se za nepříjemnosti! 😔
    Milí zákazníci, včera na našem skladu v Chrášťanech z technických důvodů selhalo chlazení, což bohužel ovlivnilo i naši doručovací kapacitu. Dnes tak může být méně doručovacích oken, než jste zvyklí.
    Show more

Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 3 střední mrkve
  • 2 červené řepy
  • 3 střední petržele
  • 3 střední pastináky
  • ½ středního celeru
  • olej na smažení
  • sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Zeleninu důkladně očistíme, osušíme a podélně nakrájíme na plátky silné 2–3 mm.
  • 2
    Ve větším rendlíku nebo ve fritéze rozehřejeme vysokou vrstvu oleje na 160 °C.
  • 3
    Do rozpáleného oleje postupně po menších částech vkládáme zeleninu a smažíme ji do světle zlaté barvy.
  • 4
    Mrkev a řepu smažíme 3–4 minuty, petržel, celer a pastinák smažíme 5–6 minut.
  • 5
    Smaženou zeleninu přendáme na plech vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk. Poté ji přendáme do mísy, zlehka osolíme a promícháme.
Tip
Místo krájení zeleniny nožem můžete použít vhodné struhadlo, které vám umožní strouhat zeleninu na stejně tenké plátky. Zeleninové chipsy osolte, dokud jsou ještě horké. Ale nesolené chutnají také výtečně. Počet jednotlivých surovin uvádíme pro cca 4 osoby. Nicméně konečné množství takto připravené zeleniny záleží na každém hostiteli a velikosti návštěvy.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS