4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 zralá avokáda
- 150 g cherry rajčat
- 1 lžička zakysané smetany
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 oloupaný stroužek česneku
- šťáva z 1 limety
- 1/2 červené chilli papričky
- 2 lžíce nahrubo nasekaného čerstvého koriandru
- špetka čerstvě mletého pepře
- sůl
PŘÍLOHA
- nachos
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rajčata rozkrojíme a vyřízneme tuhé středy a semínka. Dužninu nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme nebo nakrájíme najemno. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme zrníček a nakrájíme najemno.
- 2Avokádo rozkrojíme napůl a vyndáme pecku. Lžící vydlabeme dužninu ze slupky a nakrájíme ji na drobné kostičky. Vložíme je do misky a polovinu promačkáme vidličkou.
- 3Přidáme olej, zakysanou smetanu, limetovou šťávu, česnek, chilli papričku a koriandr. Nakonec vmícháme nakrájená rajčata. Dle chuti osolíme a opepříme, promícháme a dáme na chvíli vychladit do ledničky.
Tip
Avokádo můžete namačkat vidličkou celé množství. Guacamole bude mít jemnější texturu.
Do guacamole můžete přidat lžičku dijonské hořčice.
Podávejte s nachos.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef