1 SKLENICEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA SIRUP
- 200 g čerstvého zázvoru
- 500 g cukru krupice
- kůra z ½ citronu
SUROVINY NA LIMONÁDU
- 2 lžíce citronové šťávy
- led
- perlivá voda
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA SIRUP
- 1Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2V rendlíku smícháme 500 ml vody, cukr a citronovou kůru a na středním ohni necháme přijít k varu. Vaříme tak dlouho, než získáme konzistenci sirupu. Poté přidáme nakrájený zázvor.
- 3Necháme vařit ještě 2 minuty a zázvorový sirup necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
POSTUP NA LIMONÁDU
- 1Do sklenice o objemu 300 ml nalijeme 5 lžic zázvorového sirupu a 2 lžíce citronové šťávy. Přidáme několik kostek ledu a dolijeme 200 ml vychlazené perlivé vody. Promícháme.
Tip
Do sklenice můžete přidat plátky citronu a několik plátků čerstvého zázvoru.
Pokud zázvorový sirup přecedíte, můžete ho v uzavřené sklenici uchovat v lednici pro postupné využití.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef