• Milí zákazníci,
    Zítra, 4. 5. 2025, se běží „ORLEN Maraton Praha 2025" a proto může dojít ke zpoždění vašich objednávek. Děláme vše pro to, abyste obdrželi objednávku včas, a omlouváme se za případné komplikace.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 900 g sladkých brambor, oloupaných a nakrájených na menší kousky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 130 g čedaru, nastrouhaného
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička římského kmínu
  • 6–8 vajec
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA CIBULI

  • 1 střední červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2–3 lžíce limetkové šťávy

SUROVINY NA MÁSLO

  • 50 g másla
  • 2–3 lžíce srirachy

NA OZDOBU

  • Čerstvý koriandr
  • Feta sýr
  • Chilli flakes

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Předehřej troubu na 200 °C. Sladké brambory rozlož na plech, propíchej je vidličkou, pokapej 2 lžícemi olivového oleje, osol a opepři. Peč asi 25–40 minut, dokud nejsou měkké. Až budou hotové a vychladlé, tak je promíchej se sýrem, římským kmínem, česnekem a solí. Udělej z toho kaši.
  • 2
    Mezitím smíchej nakrájenou červenou cibuli s limetkovou šťávou a špetkou soli. Nech ji odležet, aby změkla a získala svěží chuť. Přehoď fólii a dej do ledničky, mělo by stačit 5 minut.
  • 3
    Ve velkém kastrolu/pánvi rozehřej olej (já použil oliváč), následně po celé pánvi rozetři naší směs ze sladkých brambor a nech 7 minut opékat na střední plamen. Chceme aby to mělo takovou křupavou krustičku zespoda. Následně uděláme ďulky a vyklepeme tam vajíčka. Přikryjeme poklicí a občas s celým kastrolem zahýbáme do kola, aby se nám udělali i bílky. Bude to trvat cca 7 minut.
  • 4
    Mezitím rozpusť máslo a smíchej ho se srirachou, nezapomeň celou dobu míchat.
  • 5
    Jakmile jsou vejce hotová, posyp shakshuku nastrouhaným tetou. přidej naloženou cibuli, zakápni sriracha máslem a posyp čerstvým koriandrem a chilli flakes.
  • 6
    Podávej hned, ideálně s křupavým chlebem, bagetkou nebo pita plackami
  • 7
    TIP: Sladké brambory si můžeš připravit den předem, ať máš ráno co nejméně práce. Fungovat budou na posypání i nějaké opražené ořechy, sezam, či smažená cibulka Bylinky použíj jakýkoliv.
Tip
K přípravě byl použit nízký kastrol ze smaltované litiny Mattia 2.0 s poklicí
Fabini
Fabini a Rohlík? Skvělý pár! Kvalitní nádobí a kvalitní suroviny si prostě rozumí. Mrkni na recepty, které pro nás Fabini připravili – vaření s nimi je radost od první kapky oleje.

SUROVINY

SUROVINY NA CIBULI

SUROVINY NA MÁSLO

NA OZDOBU