• Na Den vítězství fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 filety lososa s kůží
  • Olivový olej
  • Čerstvé bylinky (tymián, šalvěj, rozmarýn,…)
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Do pánve dejte 1 lžíci oleje a nechte ho na středním stupni rozehřát.
  • 2
    Filety lososa dobře osušte kuchyňskými utěrkami a osolte je ze strany kde není kůže.
  • 3
    Připravte si dva kousky pečícího papíru (1 pro každý filet). Na každý dejte 1 lžičku oleje a rozetřete ho. Filety položte na papíry kůží dolu a s papírem je přeneste na rozehřátou pánev. Nechte péct asi 3 minuty. Během prvních 10 sekund filet prstami přitlačte ke dnu pánve aby se kůže zatáhla a pekla rovnoměrně.
  • 4
    Když je kůže zlatavá lososa otočte kůží nahoru. Do pánve přihoďte máslo, bylinky a roztlačené stroužky česneku. Když začne máslo pěnit, polévejte ním filety na pánvi další 2-3 minuty.
  • 5
    Poté lososa opatrně vyndejte na 5 minut odpočívat na mřížku.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY

2 filety lososa s kůží