• Naši milí zákazníci, omlouváme se, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 35 g sušených hub (hřiby nebo směs hub)
  • 3 brambory
  • 300 g paprikové klobásy
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 2 PL hladké mouky
  • 2 ČL sladké mleté papriky
  • 3 bobkové listy
  • vinný ocet
  • rostlinný olej
  • máslo
  • sůl
  • pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Sušené houby dejte do misky, zalijte přibližně 300 ml vody a nechte přes noc odležet.
  • 2Do hrnce dejte 2 PL másla a nechte ho zpěnit. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a orestujte ji do sklovita.
  • 3Do hrnce přidejte na kusy nakrájenou klobásu, houby i s nálevem a přibližně 1 litr vody. Přidejte bobkové listy, najemno nakrájený česnek, osolte, opepřete a nechte vařit 20 - 30 minut.
  • 4Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Přidejte je do hrnce a vařte do změknutí.
  • 5V misce smíchejte smetanu s mlékem a nalijte do hrnce. Přiveďte k varu a vařte ještě 10 minut.
  • 6Do menšího rendlíku dejte 1 PL oleje, hladkou mouku a sladkou papriku. Rendlík dejte na plotnu a za stálého míchání mouku restujte 1 minutu. Poté odeberte naběračku polévky a přilejte k mouce. Pořádně rozmíchejte, aby se nevytvořily hrudky a vraťte zpět do vařící polévky. Zamíchejte a vařte ještě 2 minuty. Poté hrnec odstavte. Na závěr dochuťte octem, případně dosolte.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY