4 PORCEDo hodinkyNovinka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 35 g sušených hub (hřiby nebo směs hub)
- 3 brambory
- 300 g paprikové klobásy
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 ml plnotučného mléka
- 2 PL hladké mouky
- 2 ČL sladké mleté papriky
- 3 bobkové listy
- vinný ocet
- rostlinný olej
- máslo
- sůl
- pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Sušené houby dejte do misky, zalijte přibližně 300 ml vody a nechte přes noc odležet.
- 2Do hrnce dejte 2 PL másla a nechte ho zpěnit. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a orestujte ji do sklovita.
- 3Do hrnce přidejte na kusy nakrájenou klobásu, houby i s nálevem a přibližně 1 litr vody. Přidejte bobkové listy, najemno nakrájený česnek, osolte, opepřete a nechte vařit 20 - 30 minut.
- 4Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Přidejte je do hrnce a vařte do změknutí.
- 5V misce smíchejte smetanu s mlékem a nalijte do hrnce. Přiveďte k varu a vařte ještě 10 minut.
- 6Do menšího rendlíku dejte 1 PL oleje, hladkou mouku a sladkou papriku. Rendlík dejte na plotnu a za stálého míchání mouku restujte 1 minutu. Poté odeberte naběračku polévky a přilejte k mouce. Pořádně rozmíchejte, aby se nevytvořily hrudky a vraťte zpět do vařící polévky. Zamíchejte a vařte ještě 2 minuty. Poté hrnec odstavte. Na závěr dochuťte octem, případně dosolte.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!