• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

8 PORCÍDo hodinkyNovinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g měkkého plnotučného tvarohu (ve vaničce)
  • 100 g cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 2 žloutky + 1 vejce na potření
  • 1 kostka čerstvého droždí (42 g)
  • 100 ml mléka
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 100 g jumbo zlatých rozinek
  • 50 g mandlových plátků (na posypání)

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • alobal
  • papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky. Zalijeme vlažným mlékem a rozmícháme. Kvásku necháme na teplém místě vzejít, což trvá asi 10 minut.
  • 2Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Do středu uděláme důlek, vlijeme vzešlý kvásek, přidáme žloutky, tvaroh a rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí (můžeme použít robot s hnětacím hákem).
  • 3Na závěr vmícháme rozinky. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi hodinu, dokud nezdvojnásobí objem.
  • 4Z vykynutého těsta vytvoříme 9 stejně velkých dílků.
  • 5Upleteme cop ze 4 kusů, dále ze tří, a nakonec ze dvou. Tyto tři části položíme na sebe.
  • 6Vánočku přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut kynout.
  • 7Rozšleháme vejce a vánočku jím potřeme.
  • 8Posypeme plátky mandlí. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40–45 minut.
  • 9Po 20 minutách pečení můžeme vánočku přikrýt alobalem, aby se nepřipálila.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE