• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

1 litrDo hodinkyNovinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 450 ml polotučného mléka
  • 150 g nesolených pistácií (oloupaných)
  • 5 žloutků
  • 150 g cukru krupice
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml bílého rumu
  • Pistáciová pasta (volitelně, pro intenzivnější chuť a barvu)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Pistácie umeleme na prach a přidáme do poloviny mléka a 50 ml smetany. Necháme cca 30 minut odstát. Směs poté přecedíme přes jemné síto nebo plátýnko, abychom odstranili drobné kousky. Tím získáme pistáciové mléko, které bude základem našeho likéru.
  • 2V misce si vyšleháme žloutky s cukrem do světlé pěny. Pistáciové mléko smícháme se zbytkem obyčejného mléka a zahřejeme v hrnci na středním plameni. Jakmile je mléko horké, ale nevaří, postupně jej za stálého míchání přiléváme k vyšlehaným žloutkům.
  • 3Celou směs vrátíme do hrnce a za nízké teploty zahříváme, dokud nezhoustne. Dbáme na to, aby směs neprošla varem – jinak by se žloutky srazily. Jakmile je konzistence jemná a krémová, odstavíme hrnec a necháme směs vychladnout.
  • 4Do vychladlé směsi přidáme zbytek smetany a rum. Pokud chceme zvýraznit barvu nebo chuť, můžeme přidat lžičku pistáciové pasty. Vše důkladně promícháme nebo krátce promixujeme tyčovým mixérem, aby byl likér dokonale hladký. Poté ještě 2-3 přecedíme přes jemné sítko.
  • 5Hotový likér nalijeme do čisté láhve a necháme minimálně 24 odležet v lednici, aby se chutě spojily.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY