2 PORCEDo hodinkyNovinka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g bílé quinoy
- 1 plechovka máslových fazolí
- 50 g sušených rajčat
- 100 g ředkviček
- 50 g červené cibule (cca polovina středně velkého kusu)
- 70 g rukoly
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžičky olivového oleje + na servírování
- špetka soli
- čerstvě mletý pepř dle chuti
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Quinou propláchneme horkou vodou, dáme do rendlíku a zalijeme 200 ml vody. Jakmile voda začne bublat, stáhneme plamen a vaříme 15 minut pod pokličkou. Poté odstavíme z žáru a necháme 15 minut odstát.
- 2Fazole propláchneme. Rajčata nakrájíme na menší kousky, ředkvičky a cibuli na plátky. Rukolu omyjeme. Vše včetně zchladlé quinoy vložíme do mísy a zalijeme dresinkem z hořčice a oleje. Jemně osolíme a přidáme čerstvě mletý pepř. Zamícháme a podáváme.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!