4 PORCEDo hodinkyNovinka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g srnčího masa
- 100 g másla + na zalití
- 2 červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 g sýru Philadelphia
- 2 lžíce konzervovaných brusinek
- 1 mladý pórek (pouze bílá a světle zelená část)
- 2 lžičky zvěřinového koření
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
SUROVINY K PODÁVÁNÍ
- Bageta
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Alobal
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Předehřejeme troubu na 180 °C.
- 2Srnčí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozpustíme polovinu másla a maso na něm zprudka opečeme ze všech stran.
- 3Přendáme ho do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme zvěřinové koření a zakryjeme alobalem.
- 4Pečeme asi 25–30 minut, dokud není maso měkké.
- 5Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme a pórek nakrájíme na tenká kolečka.
- 6Na zbylém másle pomalu orestujeme cibuli a česnek, poté přidáme pórek a restujeme, dokud nezměkne.
- 7Upečené maso necháme trochu zchladnout a vložíme do mixéru.
- 8Přidáme orestovanou směs cibule, česneku, pórku, a nakonec přidáme sýr Philadelphia. Vše rozmixujeme dohladka. Pokud je směs příliš hustá, můžeme zředit mlékem. Paštiku dochutíme solí a pepřem.
- 9Přendáme ji do sklenice, uhladíme povrch, zalijeme trochou rozpuštěného másla a necháme alespoň 2 hodiny v lednici, aby se chutě spojily.
- 10Podáváme na čerstvě rozpečené bagetě s brusinkami. Takto nám vydrží v lednici týden.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.