Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 menší dýně hokkaido (asi 500 g)
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky hřebíčku
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 velká vejce
  • 120 ml mléka
  • 100 g másla (rozpuštěného)
  • 1 vanilkový lusk
  • 100 g pekanových ořechů (nasekaných)
  • Šlehačka k podávání

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravíme dýňové pyré. Dýni hokkaido omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka. Nakrájíme ji na menší kousky, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut, dokud nezměkne.
  • 2Poté dýni rozmixujeme na hladké pyré.
  • 3V míse smícháme mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl a dýňové koření (skořice, mletý zázvor, muškátový oříšek a hřebíček)
  • 4V jiné míse prošleháme vejce s třtinovým cukrem a vyšleháme do světlé pěny.
  • 5Přidáme rozpuštěné máslo, mléko, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku a dýňové pyré. Postupně vmícháme suché ingredience do mokré směsi, dokud nevznikne hladké těsto.
  • 6Nakonec přidáme nasekané pekanové ořechy a těsto nalijeme do formy na chlebíček vyložené pečícím papírem.
  • 7Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 60 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • 8Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 60 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Necháme vychladnout a podáváme se šlehačkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE