6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 menší dýně hokkaido (asi 500 g)
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky muškátového oříšku
- 1/4 lžičky hřebíčku
- 150 g třtinového cukru
- 2 velká vejce
- 120 ml mléka
- 100 g másla (rozpuštěného)
- 1 vanilkový lusk
- 100 g pekanových ořechů (nasekaných)
- Šlehačka k podávání
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravíme dýňové pyré. Dýni hokkaido omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka. Nakrájíme ji na menší kousky, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut, dokud nezměkne.
- 2Poté dýni rozmixujeme na hladké pyré.
- 3V míse smícháme mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl a dýňové koření (skořice, mletý zázvor, muškátový oříšek a hřebíček)
- 4V jiné míse prošleháme vejce s třtinovým cukrem a vyšleháme do světlé pěny.
- 5Přidáme rozpuštěné máslo, mléko, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku a dýňové pyré. Postupně vmícháme suché ingredience do mokré směsi, dokud nevznikne hladké těsto.
- 6Nakonec přidáme nasekané pekanové ořechy a těsto nalijeme do formy na chlebíček vyložené pečícím papírem.
- 7Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 60 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- 8Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 60 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Necháme vychladnout a podáváme se šlehačkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.