Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 menší římský salát (cca 150 g)
  • ½ větší okurky hadovky (cca 150 g)
  • 5 středních ředkviček (5× cca 20 g)
  • 2 stonky jarní cibulky (2× cca 20 g)
  • 50 g čerstvé petrželové natě
  • 20 g čerstvé máty
  • Pita chléb k podávání

SUROVINY NA ZÁLIVKU

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce medu v tekutém stavu
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Římský salát nakrájejte na menší kusy. Okurku a ředkvičky nakrájejte na menší kostičky. Jarní cibulku, petrželovou nať i mátu nakrájejte najemno. Nakrájené ingredience dejte do větší mísy.
  • 2 Následně dejte předehřívat troubu na 200 °C a vyložte si pečicím papírem plech. Pita chléb podélně rozpulte, aby vznikla 2 tenčí kolečka, a každé kolečko nakrájejte na drobné kostičky (cca 1 cm × 1 cm). Nakrájenou pitu rozprostřete na vyložený plech, dejte do vyhřáté trouby a pečte 4–5 minut při 190–200 °C. Poté plech z trouby vyndejte, kostičky pity promíchejte a obraťte, vložte plech zpět do trouby a pečte dalších 4–5 minut při 190–200 °C, dokud kostičky nebudou zlatavé a křupavé.
  • 3 V průběhu pečení si připravte zálivku: Nachystejte si uzavíratelnou nádobu, dejte do ní olivový olej, citronovou šťávu, med a sůl, nádobu uzavřete a protřepte ji, aby se všechny ingredience uvnitř spojily. Vzniklou směs přilijte do mísy s nakrájenou zeleninou a bylinkami.
  • 4Až se dopečou kostičky pity, přidejte je do mísy a celou směs důkladně promíchejte. Hotový salát rozdělte na 4 porce a ihned podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA ZÁLIVKU