4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 střední žluté cibule (2× cca 70 g)
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 200 g červených fazolí z konzervy (scezených)
- 1 lžička mletého římského kmínu (lze vynechat)
- ½ lžičky mletého chilli (lze nahradit mletou sladkou paprikou)
- 4 vejce velikosti M
- 80 g balkánského sýra
- 10 g čerstvého koriandru (lze vynechat)
- Sůl
- Pepř
SUROVINY K TIPU
- Celozrnné tortilly
- Kváskový chléb
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve oloupejte cibuli i česnek a nakrájejte je najemno.
- 2Nyní si připravte větší pánev a na středním plameni v ní rozehřejte 3 lžíce oleje. Poté do pánve přidejte nakrájenou cibuli i česnek a opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Následně do pánve přidejte krájená rajčata z plechovky, fazole, římský kmín a mleté chilli, promíchejte, ztlumte plamen na mírný stupeň, pánev přiklopte pokličkou a směs nechte vařit 7–8 minut.
- 3Po uvedené době směs v pánvi osolte a opepřete a pomocí lžíce v ní vytvořte 4 důlky. Do každého důlku vyklepněte 1 vejce, poté pánev znovu přiklopte pokličkou a vařte další 3–4 minuty na středním plameni, dokud vejce dostatečně neztuhnou.
- 4 Následně vypněte ohřev a směs z pánve rozdělte na 4 porce (každá by měla obsahovat 1 vejce). Navrch každé porce rozdrobte balkánský sýr a natrhejte koriandr a ihned podávejte.
Tip
Huevos rancheros podávejte s celozrnnými tortillami nebo s kvasovým chlebem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.