• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 3 větší syrové brambory varného typu C (3× cca 150 g)
  • 2 velké žluté cibule (2× cca 100 g)
  • 400 g filetů z tresky
  • 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 200 ml smetany na vaření (12 % tuku)
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce sušeného kopru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 50 g eidamu (30 % tuku v sušině)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Připravte si hrnec a napusťte do něj dostatečné množství vody na vaření brambor. Následně oloupejte brambory, nakrájejte je na malé kostky, vložte do připraveného hrnce a přiveďte k varu. Mezitím si oloupejte cibule a nakrájejte je na tenké plátky. Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, ztlumte plamen na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a brambory vařte 9⁠–⁠10 minut. Po této době do hrnce přidejte filety z tresky a vše vařte dalších 5 minut pod pokličkou na středním plameni.
  • 2Během vaření brambor a tresky si připravte větší pánev a na středním plameni v ní rozpalte 1 lžíci oleje. Poté do pánve přidejte máslo a nakrájenou cibuli a vše opékejte 4⁠–⁠5 minut na středním plameni. Následně do pánve přidejte smetanu na vaření, sušený tymián, sušený kopr, mletý kmín, sůl a pepř, promíchejte a celou směs vařte 3⁠–⁠4 minuty na středním plameni. Poté pánev odstavte.
  • 3Nyní dejte předehřívat troubu na 200 °C a připravte si zapékací nádobu (23 cm × 27 cm). Jakmile se dovaří brambory s treskou, sceďte je, přidejte je do provařené směsi v pánvi a obsah pánve rozmačkejte vidličkou. Vzniklou směs přendejte do připravené zapékací nádoby. Následně si na jemném struhadle nastrouhejte eidam a směs v zapékací nádobě jím posypte. Poté nádobu vložte do předehřáté trouby a pečte 20⁠–⁠25 minut dozlatova při 200⁠–⁠210 °C.
  • 4Zapečenou směs vyndejte z trouby, rozdělte na 2 porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY