• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 420 g celozrnné špaldové mouky hladké (+ 40 g na pomoučení pracovní plochy)
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 2 lžičky třtinového cukru krystal
  • 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 1 lžička soli
  • 250 ml vody

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Připravte si větší mísu, smíchejte v ní 420 g špaldové mouky, sušené droždí, třtinový cukr, 1 lžičku soli, 250 ml vody a 1 lžíci oleje a vypracujte hladké těsto. Poté mísu zakryjte utěrkou a těsto nechte 30 minut kynout.
  • 2Po uvedené době dejte předehřívat troubu na 230 °C, vyložte si pečicím papírem plech a pracovní plochu pomoučete 40 g špaldové mouky. Vykynuté těsto rozdělte na 6 stejně velkých kousků a z každého vytvarujte kuličku. Poté si vezměte váleček a z připravených kuliček vyválejte na pomoučené ploše větší placky silné cca 1–2 cm, které pokládejte na vyložený plech (nám se na plech vešly 3 placky najednou). Až spotřebujete všechno těsto, placky postupně upečte v troubě – každou várku pečte 4–5 minut při 220–230 °C. Ihned po upečení placky zabalte do utěrky a nechte je alespoň 15 minut odležet.
  • 3Po odležení můžete placky rovnou podávat. Pokud je nesníte všechny hned, můžete je skladovat v plastovém sáčku.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY