3 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 80 g hořké čokolády (min. 90%)
- 400 g kokosového mléka (chlazeného v lednici alespoň 24 hodin předem)
- 2 lžíce holandského kakaa
- 3 lžíce medu v tekutém stavu
- 100 g čerstvých malin*
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni: Nalámejte ji do skleněné či nerezové misky a připravte si hrnec, do kterého lze misku zasunout, aniž by se dotýkala jeho dna. Do hrnce napusťte malé množství vody, tu přiveďte na středním plameni k varu, poté ztlumte plamen na mírný stupeň a misku s čokoládou opatrně zasuňte do hrnce, aby se čokoláda mohla pozvolna rozpustit nad horkou párou. Občas ji přitom promíchejte.
- 2Až se čokoláda rozpustí, vyjměte misku s ní z vodní lázně. Poté si připravte vyšší mixovací nádobu, nalijte do ní vychlazené kokosové mléko a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem ho šlehejte 3–4 minuty, dokud nevznikne tuhá pěna. Do vyšlehané pěny přidejte holandské kakao, med a rozpuštěnou čokoládu (pokud v mezičase trochu ztuhla, opět ji rozehřejte nad vodní lázní) a celou směs šlehejte další 3–4 minuty na nejnižší výkon.
- 3Následně si připravte 3 sklenice o objemu 200 ml. Na dno sklenic naskládejte do rovnoměrné vrstvy čerstvé maliny (trochu malin si přitom ponechte na závěrečné ozdobení), na maliny naneste vyšlehanou pěnu a naplněné sklenice dejte na 2 hodiny do lednice, aby pěna ztuhla.
- 4Po uvedené době vyndejte sklenice z lednice, navrch každé přidejte několik malin a podávejte.
Tip
Po uvedené době vyndejte sklenice z lednice, navrch každé přidejte několik malin a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.