Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 80 g hořké čokolády (min. 90%)
  • 400 g kokosového mléka (chlazeného v lednici alespoň 24 hodin předem)
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 3 lžíce medu v tekutém stavu
  • 100 g čerstvých malin*

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni: Nalámejte ji do skleněné či nerezové misky a připravte si hrnec, do kterého lze misku zasunout, aniž by se dotýkala jeho dna. Do hrnce napusťte malé množství vody, tu přiveďte na středním plameni k varu, poté ztlumte plamen na mírný stupeň a misku s čokoládou opatrně zasuňte do hrnce, aby se čokoláda mohla pozvolna rozpustit nad horkou párou. Občas ji přitom promíchejte.
  • 2Až se čokoláda rozpustí, vyjměte misku s ní z vodní lázně. Poté si připravte vyšší mixovací nádobu, nalijte do ní vychlazené kokosové mléko a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem ho šlehejte 3–4 minuty, dokud nevznikne tuhá pěna. Do vyšlehané pěny přidejte holandské kakao, med a rozpuštěnou čokoládu (pokud v mezičase trochu ztuhla, opět ji rozehřejte nad vodní lázní) a celou směs šlehejte další 3–4 minuty na nejnižší výkon.
  • 3Následně si připravte 3 sklenice o objemu 200 ml. Na dno sklenic naskládejte do rovnoměrné vrstvy čerstvé maliny (trochu malin si přitom ponechte na závěrečné ozdobení), na maliny naneste vyšlehanou pěnu a naplněné sklenice dejte na 2 hodiny do lednice, aby pěna ztuhla.
  • 4Po uvedené době vyndejte sklenice z lednice, navrch každé přidejte několik malin a podávejte.
Tip
Po uvedené době vyndejte sklenice z lednice, navrch každé přidejte několik malin a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY