Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 100 g žluté cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 200 g cukety
  • 200 g lilku
  • 300 g cherry rajčátek
  • 100 g červené papriky
  • 600 ml vody
  • 200 g celozrnného kuskusu v suchém stavu
  • 3 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte jednotlivé ingredience: Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Cuketu a lilek také nakrájejte na tenké plátky a cherry rajčátka rozpulte. Červenou papriku očistěte a nakrájejte na větší kostičky.
  • 2Poté si vezměte menší hrnec, nalijte do něj 600 ml vody a přiveďte ji na silném plameni k varu. Jakmile voda začne vřít, sundejte ji z plamene, nasypte do ní kuskus, osolte, promíchejte vařečkou a přiklopte pokličkou. Kuskus nechte pod pokličkou bobtnat 4⁠–⁠7 minut.
  • 3Mezitím si připravte pánev a na silném plameni v ní rozpalte 3 lžíce oleje. Následně do pánve vložte nakrájenou cibuli, česnek, lilek, cuketu a papriku a vše za občasného míchání opékejte 3⁠–⁠4 minuty. Poté ztlumte plamen na střední stupeň, přidejte do pánve rozpůlená cherry rajčátka, sušený tymián, sůl a pepř a celou směs opékejte 3⁠–⁠4 minuty na středním plameni.
  • 4Mezitím si nahrubo natrhejte bazalku, sundejte pokličku z nabobtnalého kuskusu a promíchejte ho vidličkou.
  • 5Po 3⁠–⁠4minutovém opékání směsi v pánvi vypněte ohřev, přidejte do pánve natrhanou bazalku, promíchejte a podávejte s kuskusem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY