3 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g syrové mrkve (nebo cca 130 g vařené z vývaru)
- 1 vejce velikosti M
- 20 g kukuřičného škrobu
- 25 g ovesných vloček jemných
- 1 lžička sušené majoránky
- ¼ lžičky mletého kmínu
- ½ hrsti čerstvé petrželové natě (3 g)
- 1 lžíce řepkového oleje
- 750 ml zeleninového vývaru
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Mrkev oloupejte a nakrájejte na větší kusy. Poté ji přemístěte do hrnce, zalijte vodou, přiveďte k varu a vařte na středním plameni 20–25 minut doměkka.*
- 2Po uvaření mrkev sceďte, zchlaďte pod studenou vodou, dejte do větší, hluboké mísy a rozmačkejte vidličkou. K rozmačkané mrkvi přidejte vejce, kukuřičný škrob, ovesné vločky, majoránku, kmín, petrželovou nať a 1 lžíci řepkového oleje a vše promíchejte. Vzniklé těsto dochuťte solí a pepřem, mísu dejte stranou a nechte těsto cca 5–10 minut odležet.
- 3Poté si v menším hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody a z připraveného těsta vytvarujte rukama či pomocí dvou lžiček celkem 12 kuliček, které vkládejte do vroucí vody a vařte cca 2–3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu.
- 4Uvařené knedlíčky servírujte v zeleninovém vývaru (1 porce sestává z 250 ml vývaru a 4 knedlíčků).
Tip
* Pokud použijete vařenou mrkev z vývaru, už ji znovu nevařte a přejděte rovnou k rozmačkání vidličkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.