Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 100 g syrové mrkve (nebo cca 130 g vařené z vývaru)
  • 1 vejce velikosti M
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 25 g ovesných vloček jemných
  • 1 lžička sušené majoránky
  • ¼ lžičky mletého kmínu
  • ½ hrsti čerstvé petrželové natě (3 g)
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Mrkev oloupejte a nakrájejte na větší kusy. Poté ji přemístěte do hrnce, zalijte vodou, přiveďte k varu a vařte na středním plameni 20⁠–⁠25 minut doměkka.*
  • 2Po uvaření mrkev sceďte, zchlaďte pod studenou vodou, dejte do větší, hluboké mísy a rozmačkejte vidličkou. K rozmačkané mrkvi přidejte vejce, kukuřičný škrob, ovesné vločky, majoránku, kmín, petrželovou nať a 1 lžíci řepkového oleje a vše promíchejte. Vzniklé těsto dochuťte solí a pepřem, mísu dejte stranou a nechte těsto cca 5⁠–⁠10 minut odležet.
  • 3Poté si v menším hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody a z připraveného těsta vytvarujte rukama či pomocí dvou lžiček celkem 12 kuliček, které vkládejte do vroucí vody a vařte cca 2⁠–⁠3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu.
  • 4Uvařené knedlíčky servírujte v zeleninovém vývaru (1 porce sestává z 250 ml vývaru a 4 knedlíčků).
Tip
* Pokud použijete vařenou mrkev z vývaru, už ji znovu nevařte a přejděte rovnou k rozmačkání vidličkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY