Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 100 g žluté cibule
  • 200 g cukety
  • 300 g červené papriky
  • 500 g rajčat
  • 200 g mrkve
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 250 g celozrnných pšeničných těstovin v suchém stavu
  • 150 ml smetany na vaření (12 % tuku)
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA OZDOBU

  • Čerstvá bazalka

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 195⁠–⁠200 °C a připravte si pekáč (25 cm × 30 cm).
  • 2Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Cuketu, papriku a rajčata omyjte a nakrájejte na větší kostky a mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Všechnu nakrájenou zeleninu vložte do připraveného pekáče. Poté oloupejte česnek a přidejte ho do pekáče společně s bazalkou, 3 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem. Obsah pekáče promíchejte, pekáč vložte do trouby a pečte 35⁠–⁠40 minut při 195⁠–⁠200 °C.
  • 3Mezitím na silném plameni přiveďte k varu vodu na vaření těstovin. Až voda začne vřít, osolte ji, nasypte do ní těstoviny a vařte je 13⁠–⁠14 minut na silném plameni. Po uvaření těstoviny sceďte ⁠–⁠ ještě před scezením si ale do hrnku uschovejte 100 ml vody, ve které se těstoviny vařily.
  • 4Až se dopeče zelenina, vyjměte pekáč z trouby a přilijte do něj 150 ml smetany na vaření a odebraných 100 ml vody z vaření těstovin. Poté celý obsah pekáče rozmixujte dohladka tyčovým mixérem a do vzniklé omáčky zamíchejte uvařené těstoviny.
  • 5Obsah pekáče rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA OZDOBU