4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g žluté cibule
- 200 g cukety
- 300 g červené papriky
- 500 g rajčat
- 200 g mrkve
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce sušené bazalky
- 3 lžíce olivového oleje
- 250 g celozrnných pšeničných těstovin v suchém stavu
- 150 ml smetany na vaření (12 % tuku)
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA OZDOBU
- Čerstvá bazalka
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si pekáč (25 cm × 30 cm).
- 2Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Cuketu, papriku a rajčata omyjte a nakrájejte na větší kostky a mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Všechnu nakrájenou zeleninu vložte do připraveného pekáče. Poté oloupejte česnek a přidejte ho do pekáče společně s bazalkou, 3 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem. Obsah pekáče promíchejte, pekáč vložte do trouby a pečte 35–40 minut při 195–200 °C.
- 3Mezitím na silném plameni přiveďte k varu vodu na vaření těstovin. Až voda začne vřít, osolte ji, nasypte do ní těstoviny a vařte je 13–14 minut na silném plameni. Po uvaření těstoviny sceďte – ještě před scezením si ale do hrnku uschovejte 100 ml vody, ve které se těstoviny vařily.
- 4Až se dopeče zelenina, vyjměte pekáč z trouby a přilijte do něj 150 ml smetany na vaření a odebraných 100 ml vody z vaření těstovin. Poté celý obsah pekáče rozmixujte dohladka tyčovým mixérem a do vzniklé omáčky zamíchejte uvařené těstoviny.
- 5Obsah pekáče rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.