Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g cherry rajčátek
  • 6 stroužků česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce sušeného tymiánu 1 lžička třtinového cukru
  • Kůra z 1 středního citronu (nastrouhaná najemno) + šťáva z 1 středního citronu
  • 200 g řeckého jogurtu (0 % tuku)
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA OZDOBU

  • Čerstvá bazalka
  • Čerstvé oregáno

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 195⁠–⁠200 °C a připravte si zapékací nádobu o velikosti alespoň 20 cm × 25 cm.
  • 2Cherry rajčátka a neoloupané stroužky česneku vložte do zapékací nádoby. Poté v menší misce smíchejte 3 lžíce olivového oleje, oregano, tymián, třtinový cukr, citronovou kůru i šťávu, sůl a pepř a promíchejte. Vzniklou směs naneste na cherry rajčátka s česnekem, promíchejte, zapékací nádobu vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu 20⁠–⁠22 minut při 195⁠–⁠200 °C.
  • 3Nyní si vezměte 2 misky, rozdělte do nich řecký jogurt a na něj naskládejte pečená cherry rajčátka. Následně do misek vymačkejte ze slupek pečené stroužky česneku (do každé misky přijdou 3 stroužky). Nakonec do misek rozdělte šťávu ze zapékací nádoby a podávejte.
Tip
Hotový pokrm ozdobte čerstvou bazalkou nebo čerstvým oreganem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA OZDOBU