2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g cherry rajčátek
- 6 stroužků česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1 lžíce sušeného tymiánu 1 lžička třtinového cukru
- Kůra z 1 středního citronu (nastrouhaná najemno) + šťáva z 1 středního citronu
- 200 g řeckého jogurtu (0 % tuku)
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA OZDOBU
- Čerstvá bazalka
- Čerstvé oregáno
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si zapékací nádobu o velikosti alespoň 20 cm × 25 cm.
- 2Cherry rajčátka a neoloupané stroužky česneku vložte do zapékací nádoby. Poté v menší misce smíchejte 3 lžíce olivového oleje, oregano, tymián, třtinový cukr, citronovou kůru i šťávu, sůl a pepř a promíchejte. Vzniklou směs naneste na cherry rajčátka s česnekem, promíchejte, zapékací nádobu vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu 20–22 minut při 195–200 °C.
- 3Nyní si vezměte 2 misky, rozdělte do nich řecký jogurt a na něj naskládejte pečená cherry rajčátka. Následně do misek vymačkejte ze slupek pečené stroužky česneku (do každé misky přijdou 3 stroužky). Nakonec do misek rozdělte šťávu ze zapékací nádoby a podávejte.
Tip
Hotový pokrm ozdobte čerstvou bazalkou nebo čerstvým oreganem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.