6 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g květáku
- 1 hrst čerstvé petrželové natě
- 2 stroužky česneku
- 3 vejce velikosti M
- 180 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžíce sušené majoránky
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V hrnci si přiveďte k varu cca 1 l osolené vody. Mezitím rozeberte květák na menší růžičky. Až voda začne vřít, vložte do ní růžičky květáku a vařte je 7–8 minut na silném plameni do změknutí květáku. V mezičase si najemno nakrájejte petrželovou nať a oloupejte česnek. Uvařený květák poté sceďte, zchlaďte pod studenou vodou a ve větší míse ho šťouchadlem na brambory rozmačkejte na malé kousky.
- 2Nyní si dejte předehřívat troubu na 190–195 °C a vyložte si pečicím papírem plech (30 cm × 40 cm). Do mísy ke květáku prolisujte oloupaný česnek, přidejte vejce, špaldovou mouku, sušenou majoránku, nasekanou petrželovou nať, sůl a pepř a vše promíchejte. Ze vzniklého těsta tvořte placky o průměru 10 cm a výšce cca 2 cm a pokládejte je na vyložený plech. Až zpracujete všechno těsto, dejte plech do trouby a pečte 40–45 minut při 190–195 °C. Upečené karbanátky ihned podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.