• Milí zákazníci, dnes už jsme naše pomyslné výlohy našeho obchodu zavřeli a 26.12. se na Vás budeme opět těšit. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

6 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g květáku
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě
  • 2 stroužky česneku
  • 3 vejce velikosti M
  • 180 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1V hrnci si přiveďte k varu cca 1 l osolené vody. Mezitím rozeberte květák na menší růžičky. Až voda začne vřít, vložte do ní růžičky květáku a vařte je 7⁠–⁠8 minut na silném plameni do změknutí květáku. V mezičase si najemno nakrájejte petrželovou nať a oloupejte česnek. Uvařený květák poté sceďte, zchlaďte pod studenou vodou a ve větší míse ho šťouchadlem na brambory rozmačkejte na malé kousky.
  • 2Nyní si dejte předehřívat troubu na 190⁠–⁠195 °C a vyložte si pečicím papírem plech (30 cm × 40 cm). Do mísy ke květáku prolisujte oloupaný česnek, přidejte vejce, špaldovou mouku, sušenou majoránku, nasekanou petrželovou nať, sůl a pepř a vše promíchejte. Ze vzniklého těsta tvořte placky o průměru 10 cm a výšce cca 2 cm a pokládejte je na vyložený plech. Až zpracujete všechno těsto, dejte plech do trouby a pečte 40⁠–⁠45 minut při 190⁠–⁠195 °C. Upečené karbanátky ihned podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY