Košík

2 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 50 g červené nebo žluté cibule
  • 70 g červené papriky
  • 120 g mozzarelly
  • 2 celozrnné pšeničné tortilly (⌀ 27 cm)
  • 30 g čerstvého baby špenátu

SUROVINY NA SALSU

  • 180 g rajčat
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě (lze vynechat)
  • 1 lžíce čerstvé máty
  • 1 stroužek česneku
  • Kůra z 1 většího citronu (nastrouhaná najemno) + šťáva z 1 citronu
  • ½ lžičky mletého chilli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve začněte předehřívat troubu na 180⁠–⁠185 °C a připravte si větší plech (30 cm × 40 cm), který vyložte pečicím papírem.
  • 2Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, papriku omyjte a nakrájejte na větší kostky a mozzarellu nakrájejte na tenké plátky. Na připravený plech položte pšeničnou tortillu, na kterou rovnoměrně rozprostřete nakrájenou papriku, cibuli, baby špenát a mozzarellu. Vše přiklopte druhou tortillou, plech vložte do trouby a pečte 5⁠–⁠6 minut při 180⁠–⁠185 °C.
  • 3Mezitím si připravte rajčatovou salsu: Rajčata nakrájejte na malé kostky, petrželovou nať a mátu nakrájejte najemno, česnek oloupejte a prolisujte a vše přemístěte do menší misky. Následně přidejte citronovou kůru a šťávu, mleté chilli, 1 lžíci olivového oleje, sůl a pepř a vše promíchejte.
  • 4Po uvedené době vyjměte tortillu z trouby a nakrájejte ji na 4 trojúhelníkové díly, které rozdělte do 2 talířů a podávejte s rajčatovou salsou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA SALSU