2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 50 g červené nebo žluté cibule
- 70 g červené papriky
- 120 g mozzarelly
- 2 celozrnné pšeničné tortilly (⌀ 27 cm)
- 30 g čerstvého baby špenátu
SUROVINY NA SALSU
- 180 g rajčat
- 1 hrst čerstvé petrželové natě (lze vynechat)
- 1 lžíce čerstvé máty
- 1 stroužek česneku
- Kůra z 1 většího citronu (nastrouhaná najemno) + šťáva z 1 citronu
- ½ lžičky mletého chilli
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve začněte předehřívat troubu na 180–185 °C a připravte si větší plech (30 cm × 40 cm), který vyložte pečicím papírem.
- 2Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, papriku omyjte a nakrájejte na větší kostky a mozzarellu nakrájejte na tenké plátky. Na připravený plech položte pšeničnou tortillu, na kterou rovnoměrně rozprostřete nakrájenou papriku, cibuli, baby špenát a mozzarellu. Vše přiklopte druhou tortillou, plech vložte do trouby a pečte 5–6 minut při 180–185 °C.
- 3Mezitím si připravte rajčatovou salsu: Rajčata nakrájejte na malé kostky, petrželovou nať a mátu nakrájejte najemno, česnek oloupejte a prolisujte a vše přemístěte do menší misky. Následně přidejte citronovou kůru a šťávu, mleté chilli, 1 lžíci olivového oleje, sůl a pepř a vše promíchejte.
- 4Po uvedené době vyjměte tortillu z trouby a nakrájejte ji na 4 trojúhelníkové díly, které rozdělte do 2 talířů a podávejte s rajčatovou salsou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.