Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • cca 600 g tofu
  • cca 500 g brokolice
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 5 stroužků česneku
  • 125 g baby špenátu
  • Čerstvý zázvor na velkost 2 palců
  • 2 lžičky červené chilli pasty
  • 10 lžic sójové omáčky
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce sezamového oleje
  • Šťáva 1 limety
  • Černý a bílý sezam na posypání
  • 250 g jasmínové rýže

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Tofu nakrájíme na kostky. V misce smícháme sójovou omáčku, 10 PL vody, 2 PL sezamového oleje, na malé kousky nakrájený zázvor, drcené 2 stroužky česneku, limetovou šťávu a třtinový cukr. Tuto směs nalijeme na tofu a necháme marinovat alespoň hodinu v lednici.
  • 2Brokolici rozdělíme na malé růžičky povaříme 3 minuty v osolené vodě. Rýži uvaříme podle návodu.
  • 3Na pánvi/woku rozpálíme 2 PL oleje, ve kterém asi 30 vteřin prohodíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a 3 stroužky na plátky nakrájeného česneku. Poté přidáme tofu a brokolici, velmi zprudka restujeme po dobu 3-4 minut.
  • 4Nakonec přidáme špenát a stáhneme z plotny. Špenát se zatáhne a ztratí svůj objem. Posypme sezamem a podáváme s rýží.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY