4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 květák
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušeného česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 avokádo
- 4 tortilly velikosti15 cm
- 1 ledový salát
- 1 mrkev
- 1 zakysaná smetana
- Čerstvě mletý pepř
- 2 limety
- 200 g sýru Feta
- 1 lžička papriček
- 1 lžička chilli (dle chuti)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky, větší kusy rozpůlíme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Poté vaříme na mírném plameni 5 minut. Vodu slijeme a květák necháme chvíli okapat.
- 2Smícháme mletou papriku, nadrcené papričky, sůl, sušený česnek a olivový olej. Přidáme květák a opatrně promícháme, aby se ve směsi obalily všechny kousky.
- 3Troubu vyhřejeme na 200 °C. Květák rozprostřeme na pečící plech pokrytý pečícím papírem a pečeme 20 minut.
- 4Ledový salát nakrájíme na proužky, mrkev nakrájíme na tenké hranolky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a odstraníme slupku. Rozmačkáme jej vidličkou, zakápeme šťávou z půlky limety a ochutíme solí a mletým pepřem.
- 5Trotilly nahřeje na pánvi. Plníme salátem, mrkví, avokádem. Poklademe pečený květák a zasypeme sýrem feta. Podáváme se zakysanou smetanou a limetou.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!