Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 květák
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 avokádo
  • 4 tortilly velikosti15 cm
  • 1 ledový salát
  • 1 mrkev
  • 1 zakysaná smetana
  • Čerstvě mletý pepř
  • 2 limety
  • 200 g sýru Feta
  • 1 lžička papriček
  • 1 lžička chilli (dle chuti)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky, větší kusy rozpůlíme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Poté vaříme na mírném plameni 5 minut. Vodu slijeme a květák necháme chvíli okapat.
  • 2Smícháme mletou papriku, nadrcené papričky, sůl, sušený česnek a olivový olej. Přidáme květák a opatrně promícháme, aby se ve směsi obalily všechny kousky.
  • 3Troubu vyhřejeme na 200 °C. Květák rozprostřeme na pečící plech pokrytý pečícím papírem a pečeme 20 minut.
  • 4Ledový salát nakrájíme na proužky, mrkev nakrájíme na tenké hranolky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a odstraníme slupku. Rozmačkáme jej vidličkou, zakápeme šťávou z půlky limety a ochutíme solí a mletým pepřem.
  • 5Trotilly nahřeje na pánvi. Plníme salátem, mrkví, avokádem. Poklademe pečený květák a zasypeme sýrem feta. Podáváme se zakysanou smetanou a limetou.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY