3 PorceDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 1 střední žlutá cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 střední syrové brambory
- 1 velká mrkev
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 2 bobkové listy
- 100 g červené čočky v suchém stavu
- 1 hrst čerstvé petrželové natě
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Cibuli, česnek, brambory a mrkev oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno, česnek prolisujte a brambory s mrkví nakrájejte na malé kostičky.
- 2Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni 2 lžíce oleje. Poté do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 3–4 minuty na středním plameni.
- 3Do hrnce k cibuli přidejte prolisovaný česnek a vše opékejte dalších 30–60 sekund.
- 4Do hrnce přidejte nakrájené brambory, mrkev, bobkové listy, čočku a 750 ml vody, zvyšte plamen na silný stupeň a směs přiveďte k varu. Poté plamen ztlumte na mírný až střední stupeň a směs vařte bez pokličky 15–20 minut.
- 5Mezitím si nakrájejte najemno petrželovou nať.
- 6Po uvedené době z hrnce vyndejte bobkové listy a ⅓ polévky přelijte do menší mísy. Zbytek polévky rozmixujte v hrnci dohladka tyčovým mixérem.
- 7Do rozmixované směsi v hrnci přilijte nerozmixovanou část polévky a přidejte nakrájenou petrželovou nať. Následně obsah hrnce promíchejte, dochuťte solí a pepřem, rozdělte na 3 porce a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.