Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 1 střední žlutá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 střední syrové brambory
  • 1 velká mrkev
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 2 bobkové listy
  • 100 g červené čočky v suchém stavu
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Cibuli, česnek, brambory a mrkev oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno, česnek prolisujte a brambory s mrkví nakrájejte na malé kostičky.
  • 2Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni 2 lžíce oleje. Poté do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 3⁠–⁠4 minuty na středním plameni.
  • 3Do hrnce k cibuli přidejte prolisovaný česnek a vše opékejte dalších 30⁠–⁠60 sekund.
  • 4Do hrnce přidejte nakrájené brambory, mrkev, bobkové listy, čočku a 750 ml vody, zvyšte plamen na silný stupeň a směs přiveďte k varu. Poté plamen ztlumte na mírný až střední stupeň a směs vařte bez pokličky 15⁠–⁠20 minut.
  • 5Mezitím si nakrájejte najemno petrželovou nať.
  • 6Po uvedené době z hrnce vyndejte bobkové listy a ⅓ polévky přelijte do menší mísy. Zbytek polévky rozmixujte v hrnci dohladka tyčovým mixérem.
  • 7Do rozmixované směsi v hrnci přilijte nerozmixovanou část polévky a přidejte nakrájenou petrželovou nať. Následně obsah hrnce promíchejte, dochuťte solí a pepřem, rozdělte na 3 porce a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience