4 PorceDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 1 velká žlutá cibule
- 2 větší syrové brambory varného typu C
- 20 ml slunečnicového oleje
- 30 g másla
- 700 ml zeleninového vývaru
- 350 g mraženého hrášku
- 20 g čerstvé máty
- 100 ml polotučného mléka
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
- 2Nachystejte si středně velký hrnec a na středním plameni v něm rozpalte slunečnicový olej a máslo. Následně do hrnce vložte nakrájenou cibuli a opékejte ji 3–4 minuty na středním plameni.
- 3Do hrnce k cibuli přidejte nakrájené brambory a zeleninový vývar a obsah hrnce přiveďte na silném plameni k varu. Poté plamen snižte na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 11–12 minut, dokud brambory nezměknou.
- 4Z hrnce vyjměte zhruba ½ uvařených brambor a odložte je stranou. Následně do hrnce přidejte 300 g mraženého hrášku, mátu a mléko a celou směs vařte bez pokličky další 3–4 minuty na středním plameni.
- 5Hrnec s polévkou stáhněte z plamene, přidejte do něj sůl a pepř a poté obsah hrnce rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
- 6Do rozmixované polévky vraťte uvařené brambory, které jste si odložili stranou, přidejte zbylých 50 g mraženého hrášku, vše důkladně promíchejte a polévku nechte 3–4 minuty odstát.
- 7Hotovou polévku rozdělte na 4 porce a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.