Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 1 velká žlutá cibule
  • 2 větší syrové brambory varného typu C
  • 20 ml slunečnicového oleje
  • 30 g másla
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 350 g mraženého hrášku
  • 20 g čerstvé máty
  • 100 ml polotučného mléka

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
  • 2Nachystejte si středně velký hrnec a na středním plameni v něm rozpalte slunečnicový olej a máslo. Následně do hrnce vložte nakrájenou cibuli a opékejte ji 3⁠–⁠4 minuty na středním plameni.
  • 3Do hrnce k cibuli přidejte nakrájené brambory a zeleninový vývar a obsah hrnce přiveďte na silném plameni k varu. Poté plamen snižte na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 11⁠–⁠12 minut, dokud brambory nezměknou.
  • 4Z hrnce vyjměte zhruba ½ uvařených brambor a odložte je stranou. Následně do hrnce přidejte 300 g mraženého hrášku, mátu a mléko a celou směs vařte bez pokličky další 3⁠–⁠4 minuty na středním plameni.
  • 5Hrnec s polévkou stáhněte z plamene, přidejte do něj sůl a pepř a poté obsah hrnce rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
  • 6Do rozmixované polévky vraťte uvařené brambory, které jste si odložili stranou, přidejte zbylých 50 g mraženého hrášku, vše důkladně promíchejte a polévku nechte 3⁠–⁠4 minuty odstát.
  • 7Hotovou polévku rozdělte na 4 porce a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience