12 PorcíDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 30 g másla
- 30 g jemně strouhaného kokosu
- 400 g mouky polohrubé
- 12 g kypřicího prášku do pečiva
- 37 g vanilkového pudinku v prášku
- 100 g cukru krystal
- 1 vejce
- 220 ml polotučného mléka
- 70 ml slunečnicového oleje
- 300 g čerstvých vypeckovaných třešní
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Rozpusťte si máslo – můžete ho vložit do misky a zahřívat 30–60 sekund v mikrovlnce při 750 W anebo ho rozpustit na plotýnce v rendlíku (postačí 2–3 minuty na mírném plameni).
- 2Troubu dejte předehřívat na 180–185 °C, připravte si pekáč o velikosti 27 cm × 35 cm, vymažte ho rozpuštěným máslem a vysypte strouhaným kokosem.
- 3Vezměte si větší mísu, nasypte do ní polohrubou mouku, prášek do pečiva, vanilkový pudink a cukr a vše promíchejte. Do vzniklé směsi přidejte vejce, mléko a slunečnicový olej a vypracujte řidší těsto.
- 4Hotové těsto nalijte do připraveného pekáče a rovnoměrně ho rozprostřete po dně. Následně těsto rovnoměrně posypte třešněmi, které do těsta lehce zamáčkněte.
- 5Pekáč s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut při 180–185 °C, dokud těsto na povrchu nezezlátne.
- 6Pekáč vyjměte z trouby a bublaninu nechte v pekáči alespoň 45 minut chladnout.
- 7Po vychladnutí bublaninu nakrájejte na 12 porcí a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.