8 PorcíDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Na korpus
- 6 vajec
- 80 g pšeničné mouky polohrubé
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 6 lžic holandského kakaa
- 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
- 50 ml polotučného mléka
- 50 g cukru moučka
Na krém
- 250 g polotučného tvarohu
- 100 g zakysané smetany
- 50 g cukru moučka
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Troubu dejte předehřát na 200–205 °C a připravte si plech (30 cm × 40 cm), který vyložte pečicím papírem.
- 2Připravte si misku a vyšší nádobu na šlehání. Poté si nachystejte vejce a oddělte žloutky od bílků: Žloutky dávejte do misky a bílky do vyšší nádoby.
- 3Vezměte si větší mísu a nasypte do ní polohrubou mouku, bramborový škrob, holandské kakao a kypřicí prášek. Následně do mísy přidejte všechny žloutky, 50 ml mléka a 50 g moučkového cukru a vše důkladně vyšlehejte metličkou.
- 4Do nádoby s bílky přidejte špetku soli a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem z bílků vyšlehejte tuhý sníh (šlehání zabere zhruba 3 minuty). Hotový sníh pomalu a opatrně vmíchejte do směsi v míse.
- 5Výslednou směs rozprostřete na vyložený plech, ten dejte do trouby a pečte 8–9 minut na 200–205 °C.
- 6Po upečení nechte korpus alespoň 30 minut chladnout na pokojovou teplotu.
- 7Chvíli před koncem chladnutí si ve větší misce smíchejte všechny ingredience na krém.
- 8Vychladlý korpus podélně rozkrojte na poloviny. Jednu polovinu potřete připraveným tvarohovým krémem, druhou polovinou korpusu krém přiklopte a celý dezert přesuňte na 35–40 minut do mrazáku.
- 9Vychlazený mléčný řez nakrájejte na 8 porcí a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.