12 PorceDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 2 vejce
- 150 g kefíru
- 40 g ghí
- 80 g třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 210 g špaldové polohrubé mouky
- 6 g prášku do pečiva
- 6 g jedlé sody
- 110 g mrkve
Na krém
- 225 g pevného tvarohu
- 75 g smetany ke šlehání
- 45 g moučkového cukru
- 20 g hořké čokolády
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Troubu zapneme na horní a spodní ohřev a nastavíme 170 °C.
- 2Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy rozklepneme celá vejce, přidáme mrkev a ostatní suroviny. Vařečkou promícháme v hladké těsto, které plníme do košíčků. Při velikosti dna košíčku 5 cm vyjde těsto na 12 kusů.
- 3Pečeme ve vyhřáté troubě 25-30 minut. Upečení zkontrolujeme špejlí. Vyndáme je na mřížku a necháme vychladnout.
- 4Mezitím vyšleháme tvaroh se smetanou a cukrem a dáme vychladit do lednice. Pomocí zdobícího sáčku s cukrářskou širokou kulatou špičkou tvoříme strašidla (stejně jako indiánky).
- 5Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, naplníme jí cukrářský sáček, ustřihneme jen kousek špičky, aby vznikl malý otvor. Na potravinovou folii vymačkáváme malé kuličky čokolády, které použijeme na oči pro strašidla. Necháme je zatuhnout, opatrně sloupneme a ozdobíme jimi cupcaky.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!