4 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g krevet (lze použít syrové nebo předvařené)
- 6 stroužků česneku
- 1 malá červená chilli paprička (nepovinné, podle chuti)
- 125 ml extra panenského olivového oleje
- Sůl podle chuti
- Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvá petržel (na ozdobu)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Pokud používáte syrové krevety, oloupejte je (nechte koneček ocasu pro snadnější manipulaci) a odstraňte střevo. Pokud používáte předvařené krevety, jednoduše je opláchněte a osušte.
- 2Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Chilli papričku nakrájejte na tenké proužky (použijte méně nebo ji vynechte, pokud nechcete, aby byly krevety příliš pálivé).
- 3Ve velké pánvi nebo malém kastrolu zahřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte česnek a chilli papričku a restujte, dokud česnek nezačne získávat zlatavou barvu. Sledujte to pečlivě, aby česnek nepřipálil.
- 4Jakmile je česnek zlatavý, přidejte krevety, sůl a pepř. Pokud používáte syrové krevety, vařte je, dokud nezískají pevnou texturu a růžovou barvu, což by mělo trvat asi 2-3 minuty na každé straně. Pokud používáte předvařené krevety, stačí je ohřát v česnekovém oleji, což by mělo trvat asi 1 minutu na každé straně.
- 5Podávejte ihned, ozdobené čerstvou petrželí.