2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 150 g orza
- 250 g ricotty
- 1 ks cibule
- 1 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 150 g čerstvého špenátu
- 300 g kuřecích prsou
- Sůl
- Pepř
- 20 g parmezánu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli zbavíme slupky a nakrájíme nadrobno. Na pánev nalijeme olej a na středním plameni osmažíme cibulku dosklovata. Přidáme na plátky nakrájený česnek a minutu opékáme. Přidáme čerstvý špenát. Necháme jej zavadnout a pánev odstavíme z žáru.
- 2Orzo uvaříme dle návodu. Vodu z orza, po uvaření slijeme a odměříme 200 ml. Uvařené orzo přidáme do pánve se špenátem, přidáme ricottu, nastrouhaný parmezán a vodu z těstovin. Zahřejeme a dobře promícháme v hladkou konzistenci. Dochutíme solí a mletým pepřem. Pokud je orzo husté, přídáme ještě více vody a konzistenci doladíme.
- 3Kuřecí prsa očistíme a osolíme. Nepřilnavou pánev rozpálíme, lehce pokapeme olejem a vložíme kuřecí prsa. Stáhneme plamen na polovinu a maso opékáme z obou stran dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 62°C. V závislosti na výšce masa této teploty maso dosáhne za 8-10 minut. Hotové maso necháme několik minut odpočívat a následně jej nakrájíme a podáváme s orzem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!