Košík

3 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA OVOCNOU VRSTVU

  • 200 g mražené směsi lesního ovoce
  • 8 g želatiny v prášku
  • 2 lžíce medu v tekutém stavu
  • 65 ml vody

SUROVINY NA JOGURTOVOU VRSTVU

  • 300 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
  • 100 ml polotučného mléka
  • 10 g želatiny v prášku
  • 1 lžíce medu v tekutém stavu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte 3 hrnky o objemu 250 ml. Poté si vezměte menší misku, smíchejte v ní 8 g želatiny v prášku s 50 ml vody a směs nechte cca 10 minut nabobtnat.
  • 2Mezitím si vezměte kastrol, dejte do něj mražené lesní ovoce, přilijte 15 ml vody a směs vařte na mírném až středním plameni 5 – 7 minut, dokud ovoce nezměkne.
  • 3Po změknutí ovoce do kastrolu přidejte nabobtnalou želatinu (i s vodou) a 2 lžíce medu a vše vařte další 1 – 2 minuty, dokud se želatina nerozpustí. Následně kastrol sundejte z plamene, vzniklou směs rovnoměrně rozdělte do připravených hrnků a dejte na 2 hodiny tuhnout do lednice.
  • 4Zhruba 10 minut před koncem tuhnutí si vezměte menší kastrol, smíchejte v něm 10 g želatiny v prášku s polotučným mlékem a směs nechte cca 10 minut nabobtnat.
  • 5Mezitím si připravte středně velkou mísu, dejte do ní bílý jogurt a 1 lžíci medu, promíchejte a mísu dejte stranou. Po nabobtnání želatiny dejte kastrol na plotnu a směs vařte na mírném plameni 1 – 2 minuty, dokud se želatina nerozpustí.
  • 6Poté kastrol sundejte z plamene, směs želatiny a mléka nalijte do mísy k jogurtu a rychle promíchejte metličkou. Poté vyndejte z lednice hrnky s vychlazenou ovocnou vrstvou, rozdělte do nich připravenou jogurtovou směs, hrnky vraťte do lednice a nechte chladit alespoň 3 hodiny (nebo dokud obsah hrnků neztuhne).
Tip
Panna cottu můžete před podáváním ozdobit čerstvým ovocem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY NA OVOCNOU VRSTVU

SUROVINY NA JOGURTOVOU VRSTVU