4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g kuřecích prsou
- 200 g rajčat
- 2 střední červené nebo žluté cibule
- 1 lžíce drceného oregana
- 1 lžíce mleté uzené papriky
- ½ lžičky mletého chilli
- 1 lžička mletého koriandru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA DRESINK
- 250 g polotučného tvarohu z vaničky
- 1 větší hrst čerstvého kopru
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte dresink: Kopr nasekejte na jemno a česnek oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Nasekaný kopr i nastrouhaný česnek dejte do menší misky a smíchejte s tvarohem, solí a pepřem.
- 2Poté si připravte zeleninu: Rajčata omyjte, cibule oloupejte a obojí nakrájejte na tenké plátky.
- 3Následně si omyjte a očistěte kuřecí prsa a nakrájejte je na tenké nudličky. Ty vložte do větší mísy, přidejte k nim oregano, uzenou papriku, mleté chilli, mletý koriandr, rajčatový protlak, sůl a pepř a celý obsah mísy důkladně promíchejte, aby se maso obalilo. Poté si vezměte větší pánev, rozehřejte v ní 3 lžíce slunečnicového oleje, přidejte obalené kuřecí nudličky a opékejte je za občasného míchání 8 – 9 minut na středním plameni.
- 4Opečené maso, nakrájenou zeleninu i dresink rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Tip
Každou porci gyrosu můžete podávat s celozrnným pšeničným pita chlebem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová