• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g kuřecích prsou
  • 200 g rajčat
  • 2 střední červené nebo žluté cibule
  • 1 lžíce drceného oregana
  • 1 lžíce mleté uzené papriky
  • ½ lžičky mletého chilli
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA DRESINK

  • 250 g polotučného tvarohu z vaničky
  • 1 větší hrst čerstvého kopru
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte dresink: Kopr nasekejte na jemno a česnek oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Nasekaný kopr i nastrouhaný česnek dejte do menší misky a smíchejte s tvarohem, solí a pepřem.
  • 2Poté si připravte zeleninu: Rajčata omyjte, cibule oloupejte a obojí nakrájejte na tenké plátky.
  • 3Následně si omyjte a očistěte kuřecí prsa a nakrájejte je na tenké nudličky. Ty vložte do větší mísy, přidejte k nim oregano, uzenou papriku, mleté chilli, mletý koriandr, rajčatový protlak, sůl a pepř a celý obsah mísy důkladně promíchejte, aby se maso obalilo. Poté si vezměte větší pánev, rozehřejte v ní 3 lžíce slunečnicového oleje, přidejte obalené kuřecí nudličky a opékejte je za občasného míchání 8 – 9 minut na středním plameni.
  • 4Opečené maso, nakrájenou zeleninu i dresink rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Tip
Každou porci gyrosu můžete podávat s celozrnným pšeničným pita chlebem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY

SUROVINY NA DRESINK