Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g celozrnných těstovin (penne) v suchém stavu (můžete použít i jiný typ těstovin)
  • 250 g červené papriky
  • 2 střední žluté cibule (2× cca 70 g)
  • 300 g rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si dejte předehřívat troubu na 210-215 °C a nachystejte si plech o rozměrech 30 cm × 25 cm.
  • 2Červenou papriku zbavte jádríček, nakrájejte na větší kusy a vložte do nachystaného plechu. Cibuli oloupejte, společně s rajčaty je nakrájejte na čtvrtiny a přidejte k paprice do plechu. Česnek oloupejte, nastrouhejte najemno a také vložte do plechu. Nakonec do plechu přidejte sušené oregano, sušenou bazalku, řepkový olej, sůl a pepř a vše promíchejte. Plech přemístěte do předehřáté trouby a směs pečte 40-45 minut při 210-215 °C.
  • 3Mezitím si uvařte těstoviny: Vezměte si hrnec, nalijte do něj dostatečné množství vody na vaření těstovin, osolte a na silném plameni vodu přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, vložte do ní těstoviny a vařte je 14-15 minut na silném plameni. Po uvaření těstoviny sceďte.
  • 4Až se upeče zelenina, vyjměte plech z trouby. Poté si připravte vyšší mixovací nádobu, přemíchejte do ní upečenou zeleninu, přidejte petrželovou nať a vše rozmixujte do hladka tyčovým mixérem.
  • 5Vzniklé pesto promíchejte s uvařenými těstovinami, výslednou směs rozdělte na 4 porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY