2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 celozrnné pšeničné tortilly (⌀ 22 cm)
SUROVINY NA KUŘE
- 1 větší kuřecí prso (cca 200 g)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička citronové kůry (nastrouhané na jemno)
- 1 lžíce řepkového oleje
- ½ lžičky mleté sladké papriky
- ½ lžičky mletého kmínu
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA ZELENINU
- 100 g čerstvého bílého zelí
- 1 malá červená nebo žlutá cibule (můžete vybrat)
- 1 střední rajče (cca 80 g)
- Sůl
SUROVINY NA DRESINK
- 50 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
- 100 g polotučného tvarohu z vaníčky
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžíce čerstvé pažitky
- 1 lžíce sušené bazalky (můžete použít i nasekanou čerstvou)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si oloupejte česnek a prolijte ho. Poté si vezměte misu, smíchejte v ní mletou papriku, mletý kmín, citronovou kůru, sůl, pepř a řepkový olej a do výsledné směsi promíchejte prolisovaný česnek. Následně si podélně rozkrojte kuřecí prso na 2 plátky, ty nalejte do připravené směsi v misce a dejte na 20 minut stranou.
- 2Mezitím si připravte zeleninu: Bílé zelí nakrájejte na jemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Nakrájené zelí poté smíchejte s cibulí a trochou soli a nechte směs odležet cca 20 minut, aby zelí změklo. Mezitím nakrájejte na plátky rajče.
- 3Následně si připravte dresink: Pažitku nasekejte na jemno a v menší misce ji smíchejte s tvarohem, bílým jogurtem, citronovou šťávou, sušenou bazalkou, solí a pepřem.
- 4Až uplyne 20 minut marinování kuřete, vezměte si menší nepřilnavou pánev a na suchu ji rozehřejte na silném plameni. Na rozehřátou pánev dejte naolejené plátky kuřecího masa a opékejte je na středním až silném plameni 3-5 minut z každé strany (doba opékání záleží na tloušťce masa). Opečené kuřecí maso sundejte z pánve a nakrájejte na menší, tenčí plátky.
- 5Nakonec si vezměte 2 tortilly a rozdělte je na několik plátků kuřecího masa, zelí s cibulí, dresink a plátky rajčete. Tortilly zarovnejte a poskládejte.
Tip
Pokud máte rádi pikantní cibuli, ale zároveň je na vás příliš štiplavá, zkuste ji propláchnout horkou až vařící vodou – její chuť to zjemní.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová