6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 400 g mražených nebo čerstvých borůvek
- 150 ml podmáslí (1,5 % tuku)
- 1 vejce velikosti M
- 170 g bílé pšeničné mouky hladké
- 80 g bílého cukru krystal
- 12 g kypřícího prášku do pečiva
- 30 ml řepkového oleje (nebo másla v tekutém stavu)
- Sůl
SUROVINY NA DROBENKU
- 50 g másla (pokojové teploty)
- 90 g bílé pšeničné mouky hladké
- 50 g bílého cukru krystal
- 1 lžička mleté skořice
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Pečící papír
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu dejte předehřívat na 180 °C a připravte si formu na pečení (cca 25 cm × 15 cm), kterou vyložte pečicím papírem.
- 2V menší míse smíchejte všechny ingredience na drobenku a mísu dejte zatím stranou.
- 3Nyní si připravte těsto: Do větší mísy nasypte 170 g hladké mouky, 80 g cukru krystal a prášek do pečiva a přidejte 1 vejce,150 ml podmáslí a 30 ml řepkového oleje. Vše smíchejte dohladka a vzniklé těsto nalijte do vyložené formy.
- 4Na těsto rozprostřete borůvky a nasypte připravenou drobenku.
- 5Formu vložte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 175–180 °C.
- 6Po upečení nechte koláč vychladnout a poté podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.