Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 400 g mražených nebo čerstvých borůvek
  • 150 ml podmáslí (1,5 % tuku)
  • 1 vejce velikosti M
  • 170 g bílé pšeničné mouky hladké
  • 80 g bílého cukru krystal
  • 12 g kypřícího prášku do pečiva
  • 30 ml řepkového oleje (nebo másla v tekutém stavu)
  • Sůl

SUROVINY NA DROBENKU

  • 50 g másla (pokojové teploty)
  • 90 g bílé pšeničné mouky hladké
  • 50 g bílého cukru krystal
  • 1 lžička mleté skořice

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Pečící papír

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu dejte předehřívat na 180 °C a připravte si formu na pečení (cca 25 cm × 15 cm), kterou vyložte pečicím papírem.
  • 2V menší míse smíchejte všechny ingredience na drobenku a mísu dejte zatím stranou.
  • 3Nyní si připravte těsto: Do větší mísy nasypte 170 g hladké mouky, 80 g cukru krystal a prášek do pečiva a přidejte 1 vejce,150 ml podmáslí a 30 ml řepkového oleje. Vše smíchejte dohladka a vzniklé těsto nalijte do vyložené formy.
  • 4Na těsto rozprostřete borůvky a nasypte připravenou drobenku.
  • 5Formu vložte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 175–180 °C.
  • 6Po upečení nechte koláč vychladnout a poté podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA DROBENKU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE