6 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g mletého hovězího masa
- 1 vejce velikosti M
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1⁄2 lžíce sušené majoránky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 40 g strouhanky (případně více dle potřeby)
- 2 stroužky česneku (oloupané a prolisované)
- 2,5 lžíce řepkového oleje
- 1 velká žlutá cibule (oloupaná a nakrájená najemno)
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Připravte si větší mísu, dejte do ní mleté hovězí maso, vejce, mletou papriku, sušenou majoránku, dijonskou hořčici, strouhanku, prolisovaný česnek, sůl a pepř a vše promíchejte.
- 2Vezměte si větší pánev a na středním plameni v ní rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje. Poté do pánve přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji na mírném až středním plameni 8–10 minut nebo dokud cibule nezesklovatí.
- 3Opečenou cibuli přidejte do mísy k masové směsi a opět vše promíchejte. Ze vzniklé směsi poté vytvarujte 6 stejně velkých placiček.
- 4Dejte si předehřívat troubu na 200 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
- 5Očistěte si pánev, ve které se opékala cibule, a na středním plameni v ní rozehřejte 1,5 lžíce řepkového oleje. Následně do pánve dejte placičky, opékejte je na středním plameni 2–3 minuty z každé strany a poté je přendejte na připravený plech.
- 6Jakmile budou všechny placičky opečené a naskládané na plechu, dejte plech do předehřáté trouby a pečte 8–10 minut při 190–200 °C.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.