2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 vyzrálé rump steaky o hmotnosti 200 g
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- 100 g polníčku
- 300 g uvařený brambor ve slupce
- 2 rajčata
- 1 řecký jogurt 0% tuku
- Šťáva z poloviny citronu
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Alobal
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Maso vytáhneme z lednice hodinu před tepelnou úpravou, aby získalo pokojovou teplotu. Lehce maso osolíme a pokapeme olejem.
- 2Gril rozpálíme na 200-300 °C.
- 3Maso položíme na dostatečně vyhřátý gril a necháme jej grilovat. Jakmile je z jedné strany opečené, maso půjde z grilu samo odlepit. Dříve s ním nehýbáme. Maso otočíme a grilujeme jej i z druhé strany. Pro středně propečený steak potřebujeme vnitřní teplotu masa kolem 55 °C. U teploty grilu 230 °C dosáhla vnitřní teplota masa 55 °C přibližně za 12 minut.
- 4Jakmile je maso hotové, zabalíme jej do alobalu a necháme odpočinout 10 minut.
- 5Mezitím dáme na gril na silnější plátky nakrájená rajčata a na čtvrtky nakrájené vařené brambory ve slupce pokapané olejem.
- 6Podáváme s dipem z jogurtu, citronové šťávy, soli a špetkou mletého pepře.
- 7Steak před servírováním lehce dosolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!