• Milí zákazníci, dnes už jsme naše pomyslné výlohy našeho obchodu zavřeli a 26.12. se na Vás budeme opět těšit. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

2 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 vyzrálé rump steaky o hmotnosti 200 g
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 100 g polníčku
  • 300 g uvařený brambor ve slupce
  • 2 rajčata
  • 1 řecký jogurt 0% tuku
  • Šťáva z poloviny citronu

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Alobal

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Maso vytáhneme z lednice hodinu před tepelnou úpravou, aby získalo pokojovou teplotu. Lehce maso osolíme a pokapeme olejem.
  • 2Gril rozpálíme na 200-300 °C.
  • 3Maso položíme na dostatečně vyhřátý gril a necháme jej grilovat. Jakmile je z jedné strany opečené, maso půjde z grilu samo odlepit. Dříve s ním nehýbáme. Maso otočíme a grilujeme jej i z druhé strany. Pro středně propečený steak potřebujeme vnitřní teplotu masa kolem 55 °C. U teploty grilu 230 °C dosáhla vnitřní teplota masa 55 °C přibližně za 12 minut.
  • 4Jakmile je maso hotové, zabalíme jej do alobalu a necháme odpočinout 10 minut.
  • 5Mezitím dáme na gril na silnější plátky nakrájená rajčata a na čtvrtky nakrájené vařené brambory ve slupce pokapané olejem.
  • 6Podáváme s dipem z jogurtu, citronové šťávy, soli a špetkou mletého pepře.
  • 7Steak před servírováním lehce dosolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE