Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g růžiček brokolice
  • 1 malá žlutá cibule (cca 50 g)
  • 4 stroužky česneku
  • 40 g jemně strouhaného parmazánu
  • 40 g jemně strouhané goudy (45 % tuku v sušině)
  • 1 lžíce másla
  • 150 g libovolných pšeničných těstovin v suchém stavu
  • 30 g bílé pšeničné mouky hladké
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1,5 l vody
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 11. Ve větším hrnci přiveďte k varu 1,5 l vody na vaření těstovin. Mezitím si nakrájejte brokolicové růžičky na velmi drobné kousky (ideálně upotřebte jen samotné tmavě zelené vršky růžiček zbytky stonků můžete přidat například do polévky). Nakrájenou brokolici vložte do velkého jemného sítka. Až začne vřít voda v hrnci, osolte ji, přidejte do ní těstoviny a vařte je 6–8 minut na středním plameni. Mezitím si oloupejte cibuli a česnek, oloupanou cibuli nakrájejte najemno a stroužky česneku prolisujte.
  • 2Chvilku předtím, než se dovařítěstoviny, z hrnce odeberte 400 ml vody a dejte stranou. Následně nechte těstoviny dovařit a poté z nich slijte vodu přes sítko s nakrájenou brokolicí – díky tomu zároveň spaříte brokolici i slijete těstoviny.
  • 3Ve větší pánvi rozehřejte 1lžíciřepkového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 3–4 minuty na mírném plameni.
  • 4Do pánve přidejte máslo a prolisovaný česnek a vše opékejte dalších 30-60 sekund na mírném plameni.
  • 5Směs v pánvi zasypte hladkou moukou a vše opékejte další 2-3 minuty na mírném plameni.
  • 6Nyní do pánve nalijte 100 ml vody z vaření těstovin a promíchejte, aby ve směsi nezůstaly moučné žmolky. Následně do pánve v průběhu 4–6 minut postupně po 3 dávkách nalijte zbylých 300 ml vody z vaření těstovin: Do pánve vždy nalijte 100 ml vody, pořádně promíchejte a vyčkejte zhruba 80–120 sekund, než přilijete další dávku vody. Po celou dobu přitom udržujte mírný ohřev. Ještě před dalším postupem se ujistěte, že výsledná směs má hustou konzistenci a nechutná po mouce.
  • 7Do pánve přidejte uvařené těstoviny, spařenou brokolici, strouhaný parmazán a strouhanou goudu, lehce zvyšte plamen a za stálého míchání celou směs opékejte 2–3 minuty, dokud se parmazán s goudou nerozpustí.
  • 8Směs v pánvi dochuťte solí a pepřem, rozdělte na 2 porce a ihned podávejte. Jednotlivé porce můžete na závěr posypat parmazánem navíc.
Tip
Kdyby vám samotná omáčka nebo i celá výsledná směs s těstovinami připadala příliš hustá, přilijte do ní trochu vody nebo smetany a vařte ji další 1-2 minuty na mírném až středním plameni.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY